Руски генерал, който наскоро е бил уволнен от Владимир Путин, е намерен

...
Руски генерал, който наскоро е бил уволнен от Владимир Путин, е намерен
Коментари Харесай

Откриха руски генерал мъртъв след уволнение от Путин


Руски военачалник , който неотдавна е бил уволнен от  Владимир Путин,  е открит мъртъв. 67-годишният генерал-майор  Владимир Макаров  отговаряше за „ битката с екстремизма “ в Русия и е бил открит убит през днешния ден сутринта, осведоми „ Дейли мейл “.

Съобщава се, че той е управлявал издирването и потушаването на съперници на съветския президент, както и на публицисти, считани за враждебно настроени към Кремъл. Макаров също по този начин е предприемал дейности против  млади хора, които са протестирали против Путин.


Миналия месец Путин е издал декрет за уволнението му. Мотивите му за това обаче остават неразбираеми.

Съпругата на Макаров – Валентина, била дружно със брачна половинка си в селската къща в село Голиково край Москва в 7:00 ч. сутринта, когато чула изстрел, оповестяват локални медии. Според някои известия наоколо е открита ловна пушка „ Беркут-2М “. Според други сведения е открит револвер. Съпругата му повикала член на фамилията и извикала кола за спешна помощ, само че медиците не съумели да спасят Макаров, се споделя в известията, и той бил разгласен за мъртъв.

Семейството на починалия военачалник се разпитва от съветския Следствен комитет , оповестява московският ежедневник „ Московский комсомолец “. Изданието показва, че в къщата се е съхранявало огнестрелно оръжие.


Роднините му настояват, че той „ не е знаел какво да прави “, откакто Путин го е отрязал.

Каналът VChK-OGPU Telegram цитира източник, съгласно който Макаров е изпаднал в „ дълбока меланхолия “ след отстраняването му.

Той е бил заместник-ръководител на Главното ръководство за битка с екстремизма, което дава отговор и за битката с тероризма.

Макаров не е първата смърт  на някогашен почитан руснак, която повдига вежди, като от началото на 2022 година десетки съветски предприемачи бяха открити мъртви при неизяснени условия. От 24 до 26 декември имаше поредност от четири мистериозни смъртни случая.

На 26 декември Павел Антонов – най-богатият народен представител от съветската Дума (парламента) и критик на Путин – почина в Индия, падайки от прозорец на хотел.
Неговият сателит Владимир Биденов е открит мъртъв в същия хотел четири дни по-рано.
Алексей Маслов , 69-годишен, някогашен шеф на съветските сухопътни войски, умря в болница на 25 декември, а Александър Бузаков – началник на съветските „ адмиралтейски корабостроителници “ в продължение на десетилетие – умря на 24 декември.

През юли 76-годишният пенсиониран генерал-майор от Федералната работа за сигурност на Руската федерация  Евгений Лобачев  беше открит мъртъв в Москва през юли. Смъртта му също беше оповестена за самоубийство. Сред другите скорошни смъртни случаи са редакторът на известно съветско пропагандно списание, вицепрезидентът на „ Газпромбанк “ и върховен чиновник на „ Газпром “. Един изгоря жив, откакто заспа със запалена цигара в Москва, различен падна от балкон, а трети – от стълбище.
Подозрителните смъртни случаи на видни руснаци не се лимитират до границите на Русия.През април Сергей Протосеня – някогашен заместник-председател на „ Новатек “ – беше открит обесен на парапет. Съпругата и щерка му бяха открити убити с прободни рани. Бизнесменът Михаил Уотфорд беше открит мъртъв в дома си в Съри, Англия, а различен – Владимир Биденов – умря във Франция, откакто си удари главата в парапет.Източник: БГНЕС
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР